Galerie Moon

Galerie / Winkel / Atelier

  In Galerie Moon zijn permanent diverse kunstexposities

o.a. fotografie van WILLEM BOSVELD

Meer weten over W. Bosveld's speciale meer kleurrijke werken en over de galerie kijk op deze leuke kunstblog: 

http://www.elineskunstblog.nl/2017/05/hyperbool/ 


Kunst in Galerie Moon te zien: 

Schilderwerken van Helcia Cino en Joke Plomp, fotografie van Pim van der Zwaan van de Westelijke Eilanden, fotografie van Monica Kugel (o.a. Amerika en Maleisië),  Anja Eliasson met haar flamboyante dansende stellen en haar geestige cartoons over de psychiatrie en Me Too. Veel van de prachtige zwart-wit fotografie van Willem Bosveld, hij wordt gezien als de Jacob Olie en Breitner van nu vanwege zijn sublieme tijdloze fotografie. Zijn prachtige foto's van Amsterdam zijn aanwezig en worden in een beperkte oplage in diverse formaten verkocht. Daarnaast is er wisselend bijzondere kunst te zien van andere kunstenaars en designers, zoals van Ada Breedveld, Roelinde Boot en Lydia Bremer en anderen.

Elke 2e zondag van de maand is Galerie  Moon is geopend van 12-18  uur. Ingeborg Seelemann portretschilderes is elke 2e zondag in Moon aanwezig om in korte tijd een mooi portret van u te maken met houtskool (20 min) of met olieverf (ca. 50 min). U kunt daarvoor die dag langskomen of eerst per mail of telefonisch daarvoor een afspraak maken.Voor een olieverfportret is het wel nodig eerst een afspraak te maken.


Uniek BOEK over 400 jaar geschiedenis van de Westelijke Eilanden.  Over Bickerseiland, Prinseneiland, Realeneiland, Westerdok, IJdock en meer...

Zo'n 4 jaar geleden is Willem van der Horst, n.a.v. de gidswandelingen die hij hier al 8 jaar op de 3 Westelijke Eilanden geeft, begonnen al zijn bevindingen over deze eilanden en omgeving vast te leggen. Het resultaat is een prachtig en uniek boek van 300 pagina's over de geschiedenis van de Westelijke Eilanden geworden. Bij de stadsuitleg van Amsterdam die begon in 1612 werden behalve de grachtengordel, ook de tegenwoordige Jordaan, de Haarlemmerdijk en de 3 Westelijke Eilanden toegevoegd. Deze eilanden werden naar eenzelfde model als de eilanden aan de oostkant - die inmiddels vol raakten - aangelegd. De West-Indische Compagnie kreeg zo beschikking over ruimte voor nieuwe pakhuizen en scheepswerven. Het boek is ingebed in de geschiedenis van Amsterdam met naast de verhalen veel prachtige foto's, kaarten en kunstwerken van vroeger en nu, zodat men een goed beeld krijgt van hoe het hier was en hoe het zich ontwikkeld heeft, vanaf de Gouden Eeuw tot aan nu.

Dit boek is in eigen beheer uitgegeven door Galerie Moon en ligt ter inzage in de galerie en is alleen daar te koop.    


HUISKAMERLEZINGEN in de Bibliotheek van Moon op Bickersgracht 54, A'dam-C.

NB.  lezingenavonden komen mogelijk weer in 2019? 

over de Westelijke Eilanden, Amsterdam & meer.....                                                              

Naar aanleiding van het door ons uitgegeven boek "400 jaar Westelijke Eilanden" (over Bickers-, Prinsen- en Realeneiland) organiseerden wij in de winter 2016-2017 vele leuke huiskamerlezingen met interessante sprekers. Meestal met een link naar de A'damse geschiedenis en naar onderwerpen uit het boek maar ook over andere culturele/actuele onderwerpen van het heden en verleden.

De lezingen waren in de hip/chique bibliotheek van Moon op de Bickersgracht 54, Amsterdam-C. Willem van der Horst deed de inleidingen. Hieronder een overzicht van de interessante lezingen die geweest zijn in 2016-2017.

Beluister ook  het interview hierover op AmsterdamFM van 18 jan. jl.:  http://www.amsterdamfm.nl/huiskamerlezingen-brengen-de-westelijke-eilanden-dichterbij/

(DEELNAME & RESERVEREN    - niet meer mogelijk -                           Reserveer bij galeriemoon@hotmail.com en pas na ontvangst van uw betaling op NL11 INGB 0004792495 tnv M. Kugel en ovv uw naam en datum/data lezing heeft u een vaste reservering. U kunt voor 1 lezing reserveren, maar ook voor meerdere.)  

AANKONDIGINGEN LEZINGEN ONTVANGEN mail daarvoor naar galeriemoon@hotmail.com. Meer info op 06-22210481 of kom langs bij Galerie Moon inschrijven is daar ook mogelijk.

Onderwerpen van deze eerder gehouden 14 lezingen winter 2016-2017 waren: 

  2 dec  ‘16           De groei van Amsterdam, Drs. Jan Melkert                                             
  9 dec  ‘16           Amsterdamse school, Drs. Minouche Wardenaar                                 
16 dec ‘16            Over acties, Bickersbluesband en gedichten! door Jan Witte
13 jan  ‘17            Zo dichtbij Amsterdam (over A'dam-Noord) door Jan Donkers, schrijver                    

20 jan  ‘17            Werelderfgoed en Amsterdam, Marleen Bogaers,  erfgoedspecialiste        

27 jan  ‘17            Elitaire heren met moderne idealen, Laura van Hasselt (A'dam Museum)            
10 feb ‘17             De Amsterdamse slavenhandel en de WIC,  Dr. Leo Balai                           
17 feb ‘17             Over hedendaagse vrijhandelsverdragen door Guus Geurts                  
24 feb ‘17             De geschiedenis van de Joden in A’dam,  Drs. Jan Melkert,                           
10 maart ‘17        Een Vergeten Stroming, portret van een vredesactivist, Hanneke v. Gent    24 maart ‘17        Vogelliefde op de Westelijke Eilanden,  door Manon Danker 

31 maart ‘17          De negen levens van het boek, door Just Enschedé, 

21 april ‘17           Het 100 jaar oude Motorjacht "Nymphaea, door Dick Pels, socioloog 
28 april ‘17           Alleen in mijn schilderijen kan ik wonen,  Ada Breedveld, kunstenares 

                                -------------------------------------------------------------

Tot ziens in Galerie Moon, Willem van der Horst en Monica Kugel