Galerie Moon

Galerie / Winkel / Atelier

GIDSWANDELINGEN / GUIDED TOURS vanuit Galerie Moon

English version Guided tours see website:   https://gidswandeling.weebly.com/english---guided-tours.html

Galerie Moon organiseert diverse interessante gidswandelingen: 

1.  Historische gidswandeling Westelijke Eilanden

Start ELKE ZONDAGMIDDAG om 15 uur vanuit Galerie Moon                                                             Deze wandeling gaat over Bickers-, Prinsen- en Realeneiland. Op deze 3 Westelijke Eilanden  aangelegd in 1614-1615 kwamen de werven en pakhuizen van de machtige West Indische Compagnie. Wat is de betekenis van de naam Galgenstraat? Wie was Griet Manshande, waar woonden de beroemde fotograaf Jacob Olie en de schilder G.H. Breitner? Wat gebeurde hier in de jaren '70? Terug in onze geschiedenis van Gouden Eeuw tot nu.

2.  Gidswandeling van Oud naar Nieuw

Start ELKE ZATERDAGMIDDAG om 15 uur vanuit Galerie Moon                        

Deze wandeling gaat speciaal van het oude Bickerseiland naar het nieuwe Westerdok. Met o.a. Houthaven, Silodam, Stenen Hoofd en het zeer moderne lJDock met het nieuwe Paleis van Justitie.

3.  Speciale gidswandelingen alleen op aanvraag

a. Zondagsgeldwandeling: een speciale wandeling n.a.v. het prachtige boek ‘Zondagsgeld’ van Philip Snijder over zijn armoedige jeugd in de jaren ’70 hier op de eilanden. Kom op de plekken uit zijn boek ('dempies') en hoor de mooie ontroerende verhalen erbij. 

b. Een langere wandeling over de Westelijke Eilanden en omgeving, een mooie combinatie van wandeling 1 en 2, duur ca. 2,5 uur. U combineert dan de oude eilanden met het nieuwe gebied. Kosten deze wandeling € 20  pp., incl. koffie/thee na afloop en mogelijk vanaf 4 personen of meer. Deze wandeling kan ook in het Engels gehouden worden.

4.   Lange Wandeling HISTORISCH AMSTERDAM 

Deze speciale wandeling is alleen op aanvraag                                ca. 4 uur durende rondleiding door oud Amsterdam, historie en highlights. Deze uitgebreide wandeling gaat vanuit de Westelijke Eilanden naar o.a. de Jordaan en het oude centrum, route kan ook in overleg langs speciale gewenste plekken. Mogelijk voor een groep maar zelfs ook voor 1 persoon. Kan ook in het Engels gehouden worden.   

5.   LEZING geschiedenis Westelijke Eilanden   

Een interessante lezing met beeldpresentatie speciaal over de geschiedenis van de Westelijke Eilanden, duur ca. 1 uur, inclusief koffie en thee. Op aanvraag mogelijk vanaf 10 personen (tot ca. 30) in onze bibliotheek op de Bickersgracht.  Kosten € 12,50 pp. Kan eventueel ook gehouden worden op uw eigen locatie, prijs dan in overleg.


PRAKTISCHE INFO OVER DE WANDELINGEN:

Kosten wandelingen 1, 2 en 3a:   €12,50 per persoon (incl. koffie/thee en iets lekkers erbij na afloop in de galerie)  

Aanmelden:   langskomen op openingstijden bij Galerie Moon,  of meldt u aan via mail galeriemoon@hotmail.com of bel 06-22210481. Voor wandelingen 1 en 2 kunt u eventueel ook last-minute langskomen (liefst wel 10 min. voor de start hier arriveren en graag uw betaling cash meenemen).

Uw gids:   Willem van der Horst, wandelingen kunnen op aanvraag ook in het Engels en zijn dan op andere tijden dan de reguliere wandelingen.

Groepen:   indien u met een groep vanaf 4 personen bent (tot ca. 30) kan een wandeling  in overleg op een ander eigen gewenst tijdstip of datum aangevraagd worden. U wandelt dan met uw  eigen groep (bedrijven of familie e.d.). Diverse culi-arrangementen erbij zijn mogelijk, zie hieronder.
 
Arrangementen:  Diverse arrangementen bij de wandelingen vooraf of achteraf zijn mogelijk (borrel/lunches/iets culinairs/diners e.d.), wel eerst tijdig vooraf bespreken met Galerie Moon. Op het Bickerseiland heeft Galerie Moon hiervoor een grote mooie hip/chique bibliotheek ter beschikking voor evenementen en culinaire mogelijkheden. Bel of mail voor informatie en reservering.

Meer informatie over de Westelijke eilanden zelf op:                                    

https://nl-nl.facebook.com/WestelijkeEilanden  

De gidswandelingen o.l.v. Willem van der Horst werden de afgelopen 8 jaar gemaakt door vele vriendengroepen, families, bezoekers van Moon, buurtgenoten, sportverenigingen, buitenlanders en vele verschillende bedrijven, o.a.: 

UWV Regiovestiging Groot Amsterdam            Rijkswaterstaat, Water, Wegen, Werken

Voeks - Shell Gepensioneerden                           GGZ Ingeest Haarlem

Montessorischool De Eilanden                            VVE Zoutkeetsgracht                            

Universiteit van Amsterdam (UvA)                     GGD Amsterdam

VSenV, Vereniging van Schrijvers & Vertalers    ABN AMRO

Van der Ploeg Architect                                        HC Health

Shell Research, Amsterdam                                 Stichting Westelijke Tuinsteden 

Nederlands Kanker Instituut                                 ING Bank

Gemeente Amsterdam Stadsdeel Centrum           UvA met lezing                                          

De Nederlandse Bank                                           Shell Research Amsterdam      

Kunst Eilanden Amsterdam                                 Stadsdeel Bos en Lommer 

Gemeente  Amsterdam                                         Fysiotherapie Centrum Amsterdam

Vereniging Ons Amsterdam                                 WUA

Verhuur van inspirerende ruimtes bij Moon  

Op de Bickersgracht 54 hebben wij  de voormalige Rizla vloeitjesfabriek omgetoverd tot een grote hip/chique bibliotheek. Deze prettige en rustige ruimte is te huur voor vergaderingen, coachings/bijeenkomsten, workshops e.d. tot ca. 20-25 personen of meer. Allerlei arrangementen van koffie/thee tot lunch, borrel of ook uitgebreide culinaire mogelijkheden zijn daarbij op afspraak mogelijk. Maximale aantal voor een event is ca. 40 personen. Informeer per mail of tel.06-22210481.

Voor het boek over de Westelijke Eilanden en de huiskamerlezingen in de winter in de bibliotheek van Moon op de Bickersgracht, zie de volgende pagina.