Gidswandelingen Westelijke Eilanden

Elke vrijdag, zaterdag en zondag om 3 uur starten vanuit Galerie Moon gidswandelingen over de Westelijke Eilanden of op ander moment in overleg

                         Graag reserveren! Bel 06-22210481, mail naar galeriemoon@hotmail.com 

okom langs in de galerie


De Reus op het Bickerseiland


Gidswandeling Prinseneiland

1. De historische wandeling gaat over de prachtige Bickers-, Prinsen- en Realeneilanden. Op deze 3 Westelijke Eilanden kwamen de werven en pakhuizen van de machtige West Indische Compagnie. Wat is de betekenis van de naam Galgenstraat? Wie was Griet Manshande, waar woonden de beroemde fotograaf Jacob Olie en de schilder G.H. Breitner? Wat gebeurde hier in de jaren '70? Een wandeling terug in onze geschiedenis van de Gouden Eeuw tot en met nu. Duur 1,5 u.

2.  Of de Gidswandeling van Oud naar Nieuw. Deze wandeling gaat speciaal van het oude Bickerseiland naar het nieuwe Westerdok. Met o.a. Houthaven, Silodam, Stenen Hoofd en het zeer moderne IJDock met het nieuwe Paleis van Justitie. Duur 1,5 u.

Note: all these guided tours can also be hold in the English language.

  

Meer info over de wandeling

 

Kosten: €15,00 pp inclusief een koffie of thee na afloop in de bibliotheek van Galerie Moon

Start: Elke vrijdag, zaterdag en zondag om 15:00 bij Galerie Moon, of op ander moment op afspraak.

Aanmelden: Bel 06-22210481 of mail naar galeriemoon@hotmail.com, of kom langs bij de galerie.

Uw gids: Willem van der Horst, de kénner van de Eilanden (aldus Parool 2021) en schrijver van het boek '400 jaar Westelijke Eilanden', alleen te koop bij Moon. Een inkijkexemplaar ligt in de galerie.

Groepen: voorlopig max. 4 pers.  Als de regels weer versoepelen is de wandeling bij beschikbaarheid  elke dag te reserveren voor groepen van 4 tot 15 personen. 

Arrangementen: Als de regels weer versoepelen dan kan: gidswandelen met daarna een uitgebreid diner in onze bibliotheek? Of met collega's en aansluitend een borrel? Onze hippe bibliotheek staat tot je beschikking! Loop een keer binnen om te kijken of bel/mail voor meer informatie. 

Vergaderen of dineren in de Bibliotheek

 Galerie Moon heeft de voormalige Rizla vloeitjesfabriek omgetoverd tot een grote hip/chique inspirerende bibliotheekDeze mooie ruimte, achter de galerie gelegen is te huur voor vergaderingen, events, familie-reunies, party's, lezingen, coachings/bijeenkomsten, exposities, workshops e.d. tot 40 personen.

De ruimte wordt verhuurd per dagdeel, huren van beamer, flipover en gebruik van Wifi is mogelijk. Allerlei extra mogelijkheden kunnen georganiseerd worden zoals koffie/thee/drank arrangementen, buffetten of iets culinairs tijdens of na de vergaderingen. Ook speciale combinaties zijn realiseerbaar zoals een gidswandeling, live muziek, een workshop etc. Voor deze en meer leuke combinaties voor bedrijven/groepen/families neem contact op met Galerie Moon 06-22210481 of loop langs tijdens onze openingsdagen vrij-zondag 13-18 u. 

Wij hebben inmiddels een jarenlange ervaring opgebouwd in het organiseren en verzorgen van verschillende culturele of prive-events, de mensen zijn na afloop altijd uiterst tevreden! We houden ervan mensen een bijzondere ervaring te geven.