Welkom bij Galerie Moon - Kunst, design en gidswandelingen


Galerie Moon ligt op het prachtige Bickerseiland, vlak voor het Prinseneiland en Realeneiland. Dit deel van de stad genaamd De Westelijke Eilanden ligt ten westen van het Centraal Station en vormt een klein wereldje op zichzelf. Vanwege de hoge dichtheid aan ateliers worden deze Westelijke Eilanden ook wel de kunsteilanden genoemd. De oude, verstilde buurt met pakhuizen, bruggetjes, water en werfjes is erg de moeite waard voor een wandeling. 

 

Elke vrijdag, zaterdag en zondag om 3 uur start de gidswandeling 400 jaar Westelijke eilanden bij Galerie Moon, Bickersgracht 54. 

Klik hier voor meer info over de gidswandeling

Open vrijdag t/m zondag van 13 tot 18.
Tel: 0622210481 galeriemoon@hotmail.com  

Nieuws

Het unieke boek "400 jaar Westelijke Eilanden"  is nu te koop in het Nederlands en Engels.

  • Galerie Moon op de Westelijke eilanden Een verborgen parel in Amsterdam, een kleine galerie met verrassend mooie kunst & design. Er zijn permanent exposities van prachtige (stads-) fotografie, andere beeldende kunst & design. Dutch Design met moderne sieraden van Roelinde Boot en Lydia Bremer, andere mooi vormgegeven producten zoals uniek Japans keramiek en enige bijzondere uit Japan komende kimono's en meer wisselend moois. Er zijn bijzondere geestige cartoonboekjes en ansichtkaarten van Anja Eliasson en andere speciale uitgaves en kaarten  in kleine oplages van Nederlandse kunstenaars en illustratoren. Veel unieke en steeds wisselende gifts, art deco, retro en enige vintage producten, zoals prachtige vazen en enig meubilair.  Moon organiseert historische gidswandeling in dit gebied en wil de bijzondere sfeer, cultuur en geschiedenis van deze prachtige eilanden hier helpen bewaren, stimuleren en uitdragen.